Snart grönt ljus för nummerplåtsbetalning i betalstationen

Testerna har gått bra. Nu öppnar snart Øresundsbron möjligheten för alla kunder, som vill, att använda bilens registreringsskylt som betalningsmedel.

Hallå där, Håkan Kiendl, chef Betalstationen;

– Hur går projektet att låta bilister betala genom nummerplåtsavläsning i betalstationen?

Jotack, det går fint! Vi ligger till och med lite före vårt tidsschema. Vi kommer låta alla kunder, som vill, använda det nya systemet redan 1 mars.

– Ni har testkört nu sedan december. Hur har testerna gått till?

Vi startade en lansering av nummerplåtsavläsning för anställda och en mindre kundgrupp den 4 december, och det har fallit väl ut. I betalstationen har en bana i vardera riktning varit öppen för nummerplåtsavläsning. Hittills har vi haft 9000 passager med nummerplåtsavläsning i vardera riktningen.

– Hur ser nästa steg ut?

Vi installerar ny teknik i samtliga banor och går i kommersiell drift den 1 mars. Då ersätter vi Brokortet (alltså inte bizzen, utan det plastkort som tidigare följde med bizzen när man skaffade avtal, red:s anmärkning) med nummerplåtsavläsning. Dessutom kan kunder på motorcykel använda nummerplåtsavläsning då.

– Hur ska man göra om man vill använda nummerplåten som betalningsmedel?

För att registrera din nummerplåt som betalmedel loggar du in på ”mitt konto” via vår hemsida oresundsbron.com . Där klickar du på ”lägg till registreringsnummer”. Du kan registrera två nummerplåtar utöver dina två bizzar på samma BroPass-avtal.

– Vad är fördelen för kunden med att betala genom nummerplåtsavläsning?

Att slippa tänka på att ha bizzen i rutan – vi vill helt enkelt göra vardagen lite enklare!