Notiser

Ökad trafik och förbättrat resultat under första halvåret 2017

Trafiken på Øresundsbron har ökat stabilt de senaste åren, så även under det första halvåret 2017. Totalt ökade motorvägstrafiken med 3,5 procent, 659 fordon per dygn, jämfört med samma period förra året.

Den stora framgången syns i fritidstrafiken med BroPass, som ökat med nästan 6 procent, vilket är drygt 300 bilar per dygn.

Pendlingstrafiken har ökat med 1,4 procent under perioden, vilket är 86 passager om dygnet.

Frakttrafiken har ökat med 4,3 procent, motsvarande 54 lastbilar per dygn.

Øresundsbro Konsortiets resultat före värdeförändring blev 466 milj DKK, en förbättring på 25 milj DKK.

Läs mer i pressmeddelandet

Läs mer i pressmeddelandet
Läs rapporten

 

Hälsning från en bro till en annan

I Skottland invigdes bron Queensferry Crossing i augusti. Liksom Øresundsbron är den en snedkabelbro, XX km lång (brodelen av Öresundsförbindelsen är 8 km). Øresundsbron sände en lycka till-hälsning via twitter som kan ses på @oresundsbron .

 

Framgång utan gränser på Øresund Business Meeting

Den 7 november är det dags för årets stora Øresund Business meeting. Temat är Framgång utan gränser och det kommer handla om hur Massive Entertainment har tagit gaming från hobby till Hollywood, hur Skanska Öresund formar framtidens infrastruktur och om Copenhagen Airports expansion.

Anmäl dig på oresundbusinessmeeting.com