Ladda elbilen i betalstationen

Nu gör Øresundsbro Konsortiet livet lite lättare för kunder som kör över bron med elbil.

Øresundsbro Konsortiet är nämligen på gång att sätta upp en laddningsstolpe intill parkeringen på betalstationens södra sida, dit man kommer efter att ha kört över bron. Det är den första laddningsstolpen konsortiet sätter upp. Syftet är att testa intresset hos kunder och anställda med elbil, för att stödja valet av elbil och konsortiet kommer följa hur den utnyttjas, för att sedan utvärdera.

– Vi vill gärna bidra till en bra miljö genom att hjälpa våra kunder dem som kör elbil. Vi sätter den på södra sidan av praktiska skäl, det är bäst utrymme där, säger Patrik Tuvesson, projektledare Teknisk Drift, Øresundsbro Konsortiet.

Stolpen kommer på plats inom några veckor och kommer sedan kunna användas av kunder som passerat bron eller besöker Kundcenter. För att kunna ladda måste man vara ansluten till InCharge, som är ett av Europas största laddnät. Då laddar man med hjälp av ett laddkort, laddbricka eller via en app. (bilden kommer från InCharge och är alltså inte tagen på Lernacken).

 

Text: Sanna Holmqvist