Hetaste tipsen för påskutflykten

Påsken är en populär helg att resa över sundet. Vad ska man då göra, när man väl är där? Fokus Öresund inhämtar tips från Øresundsbrons främsta experter.

Påsken är en intensiv helg på Øresundsbron. Mest biltrafik brukar det vara på onsdagen i påskveckan. Förra året körde 22.400 bilister över bron den dagen (genomsnittet över året är cirka 20.000 per dag).

Så, vad göra på andra sidan Öresund i påsk?

Caroline Sjögren och Mai Christiansen är content managers för Club Bropass på Øresundsbron. Det innebär att de varje dag samlar in tips och erbjudanden om utflyktsmål och aktiviteter på andra sidan Öresund, som de fyller kundklubben med. De skickar också ut dessa med mail till Øresundsbrons drygt 400.000 avtalskunder.

Det är alltså Caroline och Mai man ska gå till, om man vill ha de allra hetaste tipsen.

Hallå, Caroline och Mai, vilka är era bästa påskutflykter?

Caroline: För svenskar som ska till Danmark är Bakken ett fint utflyktsmål, de har precis öppnat för säsongen. Och Tivoli, förstås! De arrangerar påskfirande med äggjakt, bland annat.

Mai: Danskar ska absolut ta sig till Skånes Djurpark. De erbjuder också äggjakt och andra roliga aktiviteter.

Caroline: Cisternerna i Köpenhamn är spännande. Det är gamla underjordiska vattencisterner, som en gång rymde 16 miljoner liter vatten och numera är museum. De öppnade nyligen för säsongen, och är nu utsmyckade med en häftig, japansk installation.

Mai: För konstintresserade danskar är förstås konstrundorna i Skåne superintressanta. På Österlen ligger konstnärernas ateljéer tätt. Varje år under påsken öppnas de upp för allmänheten, så man får komma dit och se en massa spännande konst. I nordvästra Skåne anordnas också konstrunda, med en samlingsutställning på Konsthallen i Landskrona. Massor av caféer och restauranger är öppna, det brukar vara jättefint.

Caroline: Och konstintresserade svenskar åker gärna till Arken, det märkte vi inte minst förra året! Förra påsken besökte svenskar annars stora familjeattraktioner som, utöver de redan nämnda, Den Blå Planet och ZOO. Det kommer vi säkert se i år igen. Svenskar gillar för övrigt att bo på hotell i Danmark.

Mai: Danskarna gillade att åka på spa, äta på restaurang och göra matinköp i Sverige förra året, och det är förstås fortfarande bra tips!

 

Text: Sanna Holmqvist