Tre frågor till Caroline Ullman-Hammer, VD Øresundsbro Konsortiet, om Årsredovisningen 2016:

1. Resultatet för 2016 slutar på 1.020 miljoner DKK före värdeförändring, vilket är en ökning med 121 miljoner DKK jämfört med 2015. Trafiken har slagit flera rekord under året. Varför går det så bra för Øresundsbron?

Den stora framgången har vi inom fritidstrafiken. Vi lyckas bra med vårt arbete i vår kundklubb, att inspirera och tipsa människor om saker man kan göra på andra sidan sundet. Trafiken ökar faktiskt inom alla kategorier, utom kontant. En annan orsak är att vi har fortsatt låga räntekostnader och att vår skuld har minskat.

2. Har gränskontrollerna, som gjort det besvärligare för tågresenärerna, stor betydelse för framgången?

Det har en viss betydelse, absolut. Vi vet att människor väljer att ta bilen istället, både på fritiden och för pendling. Dessutom ökar buss och taxi, vilket också bör hänga samman med gränskontrollerna. Men trafiken ökade även före kontrollerna.

3. Vad ska ni satsa på för att bli ännu bättre nu?

Vi ska fortsätta erbjuda våra kunder snabba, trygga och attraktiva resor över sundet. Vår marknadsföring med tips och erbjudanden i olika kanaler vill vi utveckla och göra ännu bättre. Den populära snabbtursrabatten för kortare resor finns kvar och vi utvecklar vårt kunderbjudande med BroPass+ för dem som kör minst sex resor per år.

Läs mer om Årsredovisningen 2016