Fundament för ny portal snart klara i betalstationen

Med stort tålamod snitslar sig bilkunderna förbi grävskopor och avstängda banor i betalstationen. Här pågår ombyggnad, sedan några veckor tillbaka. Fokus Öresund fick en uppdatering av Håkan Kiendl, chef för Betalstationen.

1. Hur går arbetet med ombyggnaden?

Arbetet fortlöper bra och enligt plan.

2. Vad håller ni på med just nu?

Just nu färdigställs fundamenten som den nya portalen skall fästas i. Det blir fyra ben till var portal och det är en portal på var sida. I början av februari, lyfts de nya portalerna på plats. Det kommer ske nattetid.

3. När kommer det vara klart?

Den nya tekniken i betalstationen kommer att vara helt klar den 19 april. Efter provdrift i max ett år, påbörjas demontering av nuvarande teknik, dvs. ljusgardiner (stolpar) som finns på sidorna av var bana, skyltar under taket som visar status på bana, etc.

Vad är det egentligen de gör i betalstationen? Läs mer i tidigare artikel.