Push-notis ger besked om bron stänger

Nu lanserar Øresundsbron en push-notis i appen, som ger besked direkt om bron stänger för biltrafik. Efterhand ska den nuvarande sms-tjänsten fasas ut.

Øresundsbron är en dygnet runt-förbindelse, men ibland är den tvungen att stänga. Vanligaste orsaken är väder och vind, eller att en olycka inträffat.

Nu lanserar Øresundsbron en push-notistjänst i sin app. Den ger besked direkt när bron stänger och när den öppnar igen. Øresundsbron har i dagsläget en sms-tjänst, som kommer fasas ut och efterhand ersättas helt av push-notistjänsten.

– Det är en fördel för kunden att få all information samlad på ett ställe. Via appen får du också tillgång till mer och bättre information om brostatusen och till webbkameran, säger Björn Berg, projektledare för utvecklingen av Øresundsbrons app.

Förutsättningen är att du har en smartphone som använder Android eller iOS och att du har internet igång (läs mer om roaming nedan).

På hemsidan finns som tidigare utförligare information om aktuell brostatus.

Så småningom kommer det vara möjligt att välja om man vill ha push-notiser som också berättar när bron varnar vindkänsliga fordon från att köra, eller om man enbart vill ha besked om brostängning- och öppning.

Så här funkar det:
Ladda ner Øresundsbrons app i din app store. Öppna Inställningar i din telefon och tillåt push-notiser för appen. Öppna appen, gå in under ikonen i form av ett huvud uppe till höger. Aktivera push-notis för bro-status.

 

Text: Sanna Holmqvist

 

Har du funderingar kring vad som gäller vid roaming?

Vad gäller roamingavgifter, så ska man förstås kolla med sin teleoperatör vad man har för villkor. Som följd av ett EU-beslut har taket sänkts för roamingavgifter och någon gång nästa år ska dessa avgifter försvinna helt inom EU.

Läs mer om roaming