Trafikinfo och restips i gemensam app

Øresundsbrons nya app har laddats ner 33.000 gånger sedan den lanserades i juni.

För drygt en månad sedan lanserade Øresundsbron en ny app. I den samlas all information som bilister kan ha användning för när de reser över bron. Appen innehåller trafikinformation, så att man kan få notifikationer om bron skulle stänga, liksom temperatur, väder- och vindsituation, samt tillgång till bilder från webbkamerorna på bron. Den här informationen har länge funnits på sms och Øresundsbrons hemsida, men nu blir den alltså tillgänglig även i mobila enheter.

I appen finns också tips om resmål och erbjudanden, som kan utnyttjas av medlemmar i kundklubben Club BroPass.

– Appen är ett komplement till hemsidan. Vi märker att det är en efterfrågad tjänst, för på mindre än en månad har den laddats ner 18.500 gånger, säger Karsten Längerich, områdeschef Fritid, Øresundsbro Konsortiet.

Karsten Längerich hoppas också att appen kan inspirera kunder till att göra fler resor över bron.

Läs mer om appen