Fler flexibla farthinder i betalstationen

Nu installeras Actibump i samtliga banor i riktning Danmark.

Det flexibla farthindret Actibump ser inte så märkvärdig ut, där det ligger i fyra banor i betalstationen, mest bara som en blank metallplatta. Men om bilen som kommer i banan kör fortare än tillåtet, öppnar sig farthindret till en liten kant, som bilföraren känner av. Håller man rätt hastighet, händer ingenting. Det är det som är finessen, att enbart fortkörare får farthinder, men ingen annan.

Farthindret installerades i betalstationens fyra bizz-banor 2014. Sedan dess har fortkörningarna minskat med upp till 95 procent. Det har skapat ökad säkerhet för kunderna och bättre arbetsmiljö för personalen som arbetar i betalstationen.

Nu installeras farthindret i samtliga banor i riktning Danmark. Det sker inför den ombyggnad som ska göras, som Fokus Öresund tidigare berättat om.

– Alla fordon kommer kunna åka i alla banor efter ombyggnaden. På det viset behöver inte alla pendlare trängas i de fyra banor som är vikta för fordon med bizz i dagsläget. I och med detta minskar köerna i rusningstid, berättar Johan Nord, projektledare för ombyggnationen vid Öresundsbro Konsortiet.