Øresund Business Meeting lockade många till Malmö Live

Trängsel och hög stämning, så kan man sammanfatta svenska Øresund Business Meeting. Mötet blev fullbokat på två dagar.

Det var så fullsatt att extrastolar fick bäras in, när Øresund Business Meeting slog upp portarna på Malmö Live på tisdagsmorgonen. Att det skulle blir högt tryck var väntat. När frukostmötet utannonserades tog det bara två dagar för platserna att ta slut.

Men till slut var alla på plats och stämningen var hög. De företagare som kommit fick höra om Invisio, Utmaningarnas hus, Nordea Masters och Limhamns Bryggeri och deras erfarenheter av att göra affärer på andra sidan sundet. ”Konsten att lyckas” var temat och råden mycket konkreta.

– Ha en bra produkt och var beredd på att arbeta hårt, sa Peter Maack från Limhamns Bryggeri, som skapat en öl som döpts till Limhamn-Dragör efter den gamla färjelinjen, och byggt upp ett samarbete med en bryggare i Dragör.

– Hårt arbete, inget händer meddetsamma. Man måste vara beredd på, att de första gångerna man åker över så händer ingenting. Man står på mingelmöten och tittar i mattan och känner sig bortkommen. Men efter ett tag lossnar det, det handlar bara om att inte ge sig, sa Olle Sjölund från Utmaningarnas hus i Malmö.

Deltagarna lyssnade och tog till sig.

– Det är en bra mix med flera olika talare, tycker jag. Mötena är väldigt inspirerande, sa Åsa Nilsson från World Trade Center. Hon besökte frukostmötet tillsammans med Yvonne Paulsson från Yvonne Paulsson Consulting.

Ebba Järrud och Anna Randow från Elite Plaza Hotel

Under minglet pratades lika mycket om talarna som om Malmö Live, som många besökte för första gången.

– Det är en bra isbrytare. Nästan alla är här för första gången, så lokalerna blir ett givet samtalsämne. Det är ett fantastiskt ställe, framför allt för helheten, att det är både konferens, konsert och hotell, sa Anders Granfeldt från HiQ.

Anders Granfeldt fra HiQ

Anders Granfeldt från HiQ

– Malmö Live är jättebra för Malmö! Det hjälper till att bygga Malmös varumärke som konferens- och eventstad. Att fler turister och konferenser lockas hit gynnar hela hotellbranschen. Vi andra måste förstås se till att vi också håller en hög nivå, så vi får glädje av det, men det är bara bra och inspirerande, sa Ebba Järrud från Elite Plaza Hotel.

– Jag brukar gå på de här frukostmötena, det är en effektiv stund och bra nätverkande. Kul att det var här på Malmö Live, som är jättefint och bra för hela stan. Nu hjälps vi alla åt att utveckla utbudet här, sa Anna Randow från Elite Plaza Hotel.

Åsa Nilsson från World Trade Center och Yvonne Paulsson från Yvonne Paulsson Consulting

Åsa Nilsson från World Trade Center och Yvonne Paulsson från Yvonne Paulsson Consulting

På torsdagen hölls Øresund Business Meeting i Köpenhamn. Den 12 november är det dags för det årliga, stora mötet för både danskar och svenskar.

 

Text: Sanna Holmqvist