Poetisk ton ersätter bro-man i ny reklam

Man behöver inte vänta till semestern och resa över halva jorden för att få upplevelser som ger avbrott i vardagen. Det räcker att ta en tur över sundet. Det är temat för Øresundsbrons nya reklamkampanj.

Ni har hört och sett honom under några år nu, den hjälpsamme bromedarbetaren som tipsar bilister om utflyktsmål på andra sidan Öresund. I Øresundsbrons nya kampanj, som startar den här veckan, syns han dock inte till. Nu har humor och högt tempo ersatts av en poetisk ton. Temat är drömmen om avbrott i vardagen och vad som egentligen krävs för att ge oss dagar vi minns. Vi kanske tänker oss, att de magiska små ögonblick, som vi alla längtar efter, de där man aldrig glömmer, är förbehållet långa semesterresor.

– I verkligheten krävs det inte mer än en tur över Øresundsbron för uppleva något annorlunda än det som vi är vana vid. Och det behöver inte ens vara på semestern, utan en vanlig vardag, berättar Nina Thestrup Wulff, head of brand på Øresundsbron.

Den visuella stilen i reklamfilmerna är en hybrid mellan teckningar, riktiga foton och en lite sagoaktig ton, och den utspelar sig i ett till synes viktlöst universum.

– Det är en helt unik look för Øresundsbron, som er framtagit tillsammans med reklambyrån som DDB i Köpenhamn.

Se Øresundsbrons nya reklamfilm: