Øresundsbron får ny pylonbelysning – slukkes midlertidigt ved skiftet

Øresundsbrons 203,5 meter høje pyloner har været belyste i næsten 20 år. Men fra og med den 17. marts slukkes lamperne midlertidigt, da pylonbelysningen skal udskiftes for at blive mere energibesparende.
Højbroen bliver betydeligt mørkere end normalt, indtil den nye belysning bliver tændt om nogle måneder

– Vores nuværende pylonbelysning har oplyst broen i mange år, men det er tid til at investere i ny belysning, så vi også kan lyse broen op fremover. Ved at skifte lyset får vi en væsentlig mere energieffektiv belysning, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.

Året rundt er lyset på pylonerne tændt – og det vil det også være efter skiftet, men fremover vil der være brug for væsentligt mindre energi. Øresundsbro Konsortiet regner med, at skiftet vil mindske energiforbruget med op til 80 procent sammenlignet med den nuværende belysning.

Demonteringen af ​​de eksisterende armaturer er nu begyndt, men pylonerne vil ikke være helt slukkede.  Arkitektbelysningen bliver slukket, mens sikkerhedskritisk belysning for sø- og luftfart fortsat kommer til at være tændt. Advarselslysene på pylonerne vil også fortsætte med at blinke som normalt for flytrafikkens skyld.

– Vejlyset er selvfølgelig tændt, som det plejer, for dem, der kører på vejen, men ved aftentid bliver det en anden æstetisk oplevelse, da pylonbelysningen er slukket. Vi tænder ikke for den nye belysning, før alt er færdigt om et par måneder, siger Bengt Hergart.

Foto: Johan Nilsson/Øresundsbron