Succes for modulvogntog på Øresundsbron i løbet af året

Måned efter måned er antallet af modulvogntog over Øresundsbron øget markant. Tillægsafgiften blev afskaffet for de rigtig lange lastbiler ved årsskiftet, og siden da er antallet af de såkaldte modulvogntog steget med 45 procent i forhold til samme periode sidste år.

– Modulvogntog bruges primært af kunder, der kører meget mellem terminaler. Men det er jo lange lastbiler på over 20 meter, så naturligvis er de ikke så praktiske for kunder med mange stop undervejs, siger Morten Rossel, kundeansvarlig for Business på Øresundsbron.

Han fortæller, at modulvogntog er af særlig interesse blandt fragtkunder i Skandinavien.

– Her er der flest veje, som tillader denne lastbiltype. I resten af Europa er der stadig mange restriktioner på, hvor disse lastbiler kan køre. Men vi kan dog se, at der langsomt, men sikkert, er ved at blive flere og flere ruter i Europa, hvor man accepterer modulvogntog, selvom det for mange kunder ikke går hurtigt nok til, at man ønsker at investere i flere modulvogntog , siger Morten Rossel.

Flere og flere fragtkunder tager højde for miljømæssige aspekter i deres virksomhed, og der stilles højere miljøkrav fra slutkunden. To modulvogntog rummer omtrent den samme mængde gods som tre almindelige lastbiler.

– Udover det økonomiske aspekt, at modulvogntog nu kan køre til samme pris som alle andre lastbiler over 9 meter, og der ikke skal betales tillæg, er der også ofte en miljømæssig drivkraft, når fragtselskaber investerer i disse lastbiler, siger Marie Romare, markedschef for Business på Øresundsbron.

I første kvartal var modulvogntog på Øresundsforbindelsen steget med 24 procent i forhold til samme periode sidste år. Men stigningen er fortsat. Og i perioden januar-november var stigningen 45 procent i forhold til sidste år. 

– Vi forventer en fortsat stigning i antallet af modulvogntog over broen i 2020, selvom vi forventer en mere beskeden stigning, siger Marie Romare.