Snart hænger den første maleplatform på broen

Over 20.000 dele sættes sammen, så Øresundsbrons tre maleplatforme kan færdiggøres – og hænges derefter på broen under det 13 år lange og unikke maleprojekt.  

Nu er lastbiler med platformssektioner begyndt at køre til Peberholm, og til oktober forventes den første platform at være på plads.

“Som en malefabrik” – sådan beskriver Øresundsbrons anlægsdirektør, Bengt Hergart, planen for sikkert og effektivt at kunne male forbindelsens stålkonstruktion under vejbanen.

–  Da broen blev malet første gang, blev dette gjort på land. Men nu hænger den højt over det saltholdige vand, og for at sikre et effektivt malearbejde af høj kvalitet, er der brug for at kunne arbejde på en slags malefabrik, der nemt kan flyttes langs skinner på broen, siger anlægsdirektør Bengt Hergart.

–  Udfordringen er at finde løsninger som vi ikke har set før, og at udvikle en platform, der er både funktionel og tilstrækkelig let.

Og snart syder det af aktivitet på malefabrikken. I løbet af sommeren har Kisab AB, som sidste forår vandt udbuddet på at fremstille maleplatformene, arbejdet hårdt på at blive klar med den første af de i alt tre platforme.

Aluminium skæres, svejsegnister flyver i luften, og ved siden af står kasser med komponenter linet op og tydeligt mærket. Der foregår aktiviteter flere steder – i Kristianstad, Sölvesborg og i Bosnien.

–  Vi er nu færdige med fremstillingen af dele og maskinbearbejdningen af komponenter i Kristianstad, og i Sölvesborg, hos vores partner Hjalmarssons, finder monteringen samt svejsningen sted. I Bosnien fremstilles delene af sort stål, f.eks. skinnerne, som platformen skal hænge på, siger Claes Andersson, administrerende direktør for Kisab AB.

–  Tiden er det mest udfordrende i forhold til fremstillingen. For os er dette et meget stort projekt, og det er specielt i sin udformning, fordi vi driver det i et tæt samarbejde. Sammen arbejder vi for at opnå de bedste resultater, og for en mindre virksomhed som Kisab opnår vi en styrke ved at supplere hinanden. 

At vinde fremstillingsopgaven for Øresundsbro Konsortiet betyder meget, fortæller han.  

–  Dette er et fantastisk projekt for os, og fordi det er så specielt uden en klar reference, får vi afløb for mere kreativitet end ved andre opgaver, siger han.  

Ved siden af fabrikshallerne i Sölvesborg ligger flere yderpaneler af aluminium på rad og række. Den endelige montering med inderpaneler sker på Peberholm, den kunstige ø ved det ene brohoved, i oktober, og hver platform bliver 14 meter lang og 30 meter bred.

–  Til efteråret hænger vi den første af de 40 tons tunge platforme op, men til næste år vil alle tre platforme være på plads. De hænger på hjul og skal være relativt lette at trække frem. Og det skal være lige så sikkert at bevæge sig rundt og arbejde på platformen, som det er på broen i øvrigt, siger projektleder John North, der har arbejdet med projektforberedelsen i mange år.   

Både Johan Nord og anlægsdirektør Bengt Hergart er imponerede over fremstillingen. 

–  I betragtning af, at malearbejdet indebærer et sikkerhedskritisk arbejde højt over havet, og i umiddelbar nærhed af en jernbane med højspænding og tog, der suser forbi i høj fart, så kræves der superkvalitet. Og jeg føler mig helt sikker på, at dette bliver et produkt af høj kvalitet, siger Bengt Hergart.  

Malearbejdet begynder på den sydlige side af broen, og vi tror, at hele stålkonstruktionen er ommalet i 2032.

–  Og så kan vi slappe af i et par år, før det er tid til at starte forfra, siger Johan Nord.  


Tekst og foto: John Alexander Sahlin