Hvad tager du med dig fra Øresundsbrons morgenmøde?

Over hundrede svenskere og danskere var samlet i Malmø til årets første Øresundsbron Business Meeting med temaet “Hvad tager du med dig?”, og flere forretningsdrivende delte deres erfaringer med butikker på begge sider af Øresund – alt fra den mediepalet, som Mortensen Medier arbejder med på tværs, til eksemplet Freetrailer, når det gælder deleøkonomi i Norden.

Fokus Øresund stillede spørgsmålet “Hvad tager du med dig?” efter mødet på Clarion Hotel & Congress Malmö Live – og sådan svarede nogle af deltagerne.

Hvad tager du med dig …?

Martin Johansson, projektleder, Ehrenstråhle:

–  Jeg deltager i disse møder for at få inspiration og idéer. Det jeg blev mest bevidst om, er at svenskere og danskere har brug for at mødes oftere og i enkle rammer. Vi lever i en digitaliseret verden og kommunikerer meget digitalt. Men vi har også brug for at mødes. På den måde får vi en bedre forståelse for hinanden og lettere ved at nedbryde barrierer. Så bliver de kulturelle forskelle ikke så store.

–  Jeg har personlige erfaringer med at tilbringe meget tid i Danmark og komme ind på livet af danskerne. Og så får man en helt anden relation.

Moderator Trine Grönlund. Foto: Peter Brinch/Øresundsbron

Pauline Algstam, salgschef, Nordic Choice Hotels:

–   At det er så fantastisk at bo og arbejde i denne region, med alle de muligheder vi har. Jeg tager det med mig, at vi ikke bør sige ”vi” og ”dem”. Men i stedet ”os i Øresundsregionen”. Mulighederne bliver så meget større, når vi gør det.

–  Jeg er et sprogmenneske og elsker sprog. Udover svensk taler jeg tysk, engelsk og spansk. Men jeg taler ikke dansk. Og det bliver jeg mindet om, at jeg burde kunne, hver gang jeg er til Øresundsbron Business Meeting. Jeg synes, det er så skønt at høre folk skifte mellem dansk og svensk. Så måske er det på tide at tage et kursus i dansk.

Allan Sønderskov og Lars Kronqvist fra Freetrailer. Foto: Peter Brinch/Øresundsbron

Josefin Jönsson, Conference Manager, Barsebäck:

–  Alle de hyggelige møder med folk, og der er mange, som jeg har mødt før. Det tager lidt tid at skabe netværk, så man har brug for muligheder for at mødes igen og tage tråden op fra den seneste samtale. Mulighederne for at ”connecte” med den anden side tager jeg også med mig. Man skal turde begive sig ind på et nyt marked.

Andreas Mortensen fra Mortensen Media. Foto: Peter Brinch/Øresundsbron
Jenny Andersson fra Øresundsinstituttet. Foto: Peter Brinch/Øresundsbron

Marie Romare, markedschef Business, Øresundsbro Konsortiet:

–  Noget, som jeg synes, at flere talere kom frem til, er, at der faktisk er kulturelle og andre forskelle, men at der samtidig er ligheder, og at de overstråler forskellene. Og det er, hvad jeg tager med mig, at vi sammen – danskerne og svenskerne i regionen – kan gøre en stor forskel.

Luise Moe Meyer, rådgiver, TRR:

–  Jeg tager en masse energi og en masse positivt håb for Øresundsregionen med hjem. Det er dejligt at se så mange samarbejdsmuligheder, der er her, både mellem virksomheder og enkeltpersoner. Der er virkelig en passion for regionen.

–  Der er en stor interesse for og nysgerrighed på markedet i regionen. Både når det gælder erhvervslivet og arbejdsmarkedet. Det tager jeg med mig.

EN NY CHANCE: Årets næste Øresundsbron Meeting afholdes den 24. maj på Clarion Hotel Copenhagen Airport, København. Her finder du programmet og link til tilmelding.

Fakta: Øresundsbron Business Meeting
Et mødested skabt af Øresundsbron for og med virksomheder i Øresundsregionen. Formålet er at hjælpe virksomheder til at øge deres forretningsmuligheder på begge sider af Øresund og skabe en en platform, hvor virksomheder kan hente inspiration og rådgivning fra andre virksomheder.

Magdalena Nour, fra Mine, og Trine Fernström fra Øresundslinket. 
Foto: Peter Brinch/Øresundsbron
Mingel på Øresundsbron Business Meeting. Foto: Peter Brinch/Øresundsbron
Mingel på Øresundsbron Business Meeting. Foto: Peter Brinch/Øresundsbron