Kraftig stigning i lange lastbiler efter sløjfet tillæg

Øresundsbrons afskaffelse af tillægget for lange lastbiler ved nytår har haft en umiddelbar effekt på trafikken. Antallet af modulvogntog, der kører over broen, er nemlig steget med over 24 procent i de første tre måneder, sammenlignet med perioden sidste år.

– Mange fragtfirmaer har ønsket nedsatte priser for de lange lastbiler, i takt med at denne type køretøj bliver mere almindelige. Dog er det både overraskende og meget positivt, at vores afskaffelse af tillægget har haft en så hurtig og tydelig effekt. Vi har set en stigning hver måned siden årets begyndelse, siger Marie Romare, markedschef for business ved Øresundsbro Konsortiet.

Transportfirmaet Kim Johansen Transport Group kører med gods i hele Europa og har nu flere modulvogntog over 20 meter i deres vognpark.

Som et resultat af den lavere pris for lastbiler over 20 meter, er virksomheden begyndt at omlægge mere trafik, så denne nu kører over Øresundsbron.

– En reduceret pris for vogne på 25 meter er et rigtigt godt initiativ. Nu vil vi i stigende grad planlægge mere trafik over broen, siger John Lauritzen, driftsdirektør for Kim Johansen Transport Group.

Med en terminal syd for København er Øresundsbron ofte den oplagte vej, når virksomheden skal transportere varer til Sverige.

Foto: Kim Johansen Transport Group

– Vores beliggenhed gør, at det føles mere naturligt at bruge Øresundsbron i stedet for at køre nordpå, hvor der ofte er meget tung trafik omkring hovedstadsområdet, når vi skal til den svenske side, siger John Lauritzen.

Han understreger også, at køretøjstypen har miljømæssige fordele.

– To modulvogntog kan bære omtrent den samme mængde gods som tre lastbiler med standardtrailere. Så på miljøfronten er det en tydelig fordel. Modellen er bedst egnet til længere køreture mellem terminaler, siger John Lauritzen.

– Jeg tror helt klart, at vi bevæger os i en retning, hvor vi fremover vil satse mere på modulvogntog.

Ved årsskiftet indførtes desuden en reduceret natpris for fragtkunder med BroPas Business-aftaler. Mellem klokken 24 og 06 er det hver nat 15 procent billigere at køre på broforbindelsen for alle med aftalen.

– Kunder, der har interesse i, og mulighed for, at omlægge trafikken og køre mere om natten, og dermed drage fordel af mindre trafikerede veje nær broen, kører billigere over. Vi har simpelthen lavet dette tiltag for at bidrage til, at trafikken flyder bedre på svenske og danske veje, når vores kunder har krydset broen, siger Marie Romare.


Foto: Kim Johansen Transport Group