Mindre trængsel, mindre klimapåvirkning, mindre pris

Målet er ganske enkelt at meget skal blive mindre med Øresundsbrons nye tiltag for fragtkunder, som indebærer reduceret pris for lastbiler over ni meter om natten og afskaffelsen af tillæg for modulvogntog.

Ved midnat natten til den 1. januar blev det 15 procent billigere at køre over Øresundsbron om natten for lastbiler over ni meter sammenlignet med prisen før årsskiftet. Rabatten gælder alle dage i tidsrummet kl. 00.00 til 06.00 for kunder med BroPas Business-aftale. Derudover blev tillægget på 50 procent for modulvogntog samtidig fjernet.

– Det er en god fornemmelse at kunne tilbyde vores kunder en bedre pris, og samtidigt bidrage til en mere effektiv og bæredygtig brug af vejnettet. Vi har allerede fået mange positive reaktioner på fragtvirksomhederne, siger
Marie Romare, markedschef for business .

Den nedsatte miljøpåvirkning skyldes først og fremmest, at modulvogntogene kan transportere mere gods, forklarer hun.

– To modulvogntog kan ofte lastes med stort set den samme mængde gods som tre almindelige lastbiler. Derfor kan visse fragtvirksomheder klare sig med færre transporter, og dermed mindre påvirkning af miljøet, siger
Marie Romare.

Miljø og bæredygtighed er generelt et stigende fokusområde for mange af Øresundsbrons erhvervskunder, forklarer Marie Romare.

– I vores løbende dialog med kunderne oplever vi mange, som efterspørger initiativer, der har en positiv effekt på både virksomhedens økonomi og miljøet. Ved at gøre det billigere for modulvogntog, bidrager vi til en mere miljøvenlig trafik, siger Marie Romare.

Tanken med at gøre det billigere om natten for lastbiler over ni meter er primært, at det kan lette trykket ude på vejene.

– Trafikken glider fint over broen på alle tider af døgnet, men der opstår desværre en del kø på både det svenske og danske vejnet i løbet af dagen. De speditører, som har mulighed for at køre mellem kl. 00.00 og 06.00 kan nu se frem til en reduceret pris, og ofte mindre trængsel, siger Marie Romare.