Forlystelser lokkede på begge sider af sundet i sommer

Sommeren 2018 har på mange måder været usædvanlig. Solen var i rekordhumør, og det har sat sit aftryk på sommerferiens trafik og udflugtsmål.  

De fleste vil nok være enige i, at sommeren 2018 har været ganske usædvanlig. Et rekordhøjt antal soltimer har sikret året en plads i rekordbøgerne, og for mange har det været næsten ubærligt at skulle begive sig ud på længere ture. 

Sidste års sommer vil formentlig mest af alt blive husket for at være usædvanligt våd og blæsende, men for Øresundsbron bød den på flere trafikrekorder, herunder antal ture på en måned og ture per døgn. Til sammenligning har den varme og solrige sommer i år haft svært ved at overgå sidste års flotte trafiktal, selvom 2018 igen bød på et rekordhøjt antal nye BroPas-kunder med 36.000 nye fritidsaftaler i første halvår mod 32.000 i samme periode sidste år.

– Man kan ikke sige, at der helt overordnet er direkte sammenhæng mellem vejret og lysten til at køre over broen, men sommeren i år har helt klart været exceptionel på mange måder, og det ser ud til at have haft betydning for trafikken. Vi er glade for at se, at så mange nye kunder vælger at bestille BroPas, men lysten til at sætte sig i bilen og køre afsted er måske knap så stor, når termometeret har passeret 30 grader og middelhavsstemningen er nået helt op til vores breddegrader, siger Fredrik Jenfjord, salgs- og markedsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet. 

Svenskerne gik efter danske forlystelser 

Baseret på statistik fra Club BroPas, som alle aftalekunder hos Øresundsbron har adgang til, er det muligt at få lidt indsigt i de respektive broderfolks mest populære destinationer.

Fra svensk side har der ganske entydigt været interesse for de danske forlystelsesparker og oplevelser, som udgør otte af de 10 mest populære Club-tilbud, med Bakken og Tivoli helt i top.

1Bakken 
2Tivoli 
3BonBon-Land
4Den Blå Planet
5Köpenhamns ZOO
6Boutique Hotel Alexandra
7Legoland
8Knuthenborg Safaripark
9Canal Tours Copenhagen
10Lalandia

Danskerne udnyttede den lave kronekurs 

Overordnet set har danskerne spredt sig lidt mere i forhold til svenskerne, men den absolut mest populære destination i Sverige har været shoppingcenteret Emporia, hvor der antageligt at blevet købt betydelige mængder lösgodis og tøj med hjem, godt hjulpet på vej af en historisk lav kronekurs i Sverige.

Dernæst præger forlystelser og shopping listen, samt ophold og feriehytter rundt omkring i Sverige.

1ICA Supermarked i Emporia 
2Skånes Djurpark 
3Tosselilla Sommerland 
4Hemmakväll i Mobilia
5High Chaparral
6Novasol Feriehytter
7Radisson Blu Hotel i Malmø
8TGI Fridays, Lilla Torg
9Team Sportia i Emporia
10Ystad Saltsjöbad