De bedste tips til påskeudflugten

Påsken er en populær ferie at bruge på rejser over sundet. Men hvad er der af muligheder, når man er taget derover? Fokus Øresund har spurgt Øresundsbrons eksperter til råds.

Øresundsbron oplever en hel del trafik i påsken, særligt onsdag i påskeugen. Sidste år kørte 22.400 biler over broen den dag (årsgennemsnittet er cirka 20.000 per dag).

Hvad er der så at lave på den anden side af Øresund i påsken?

Caroline Sjögren og Mai Christiansen er content managers for Club BroPas på Øresundsbron. Det vil sige, at de hver dag indhenter tips og tilbud om udflugtsmål og aktiviteter på den anden side af Øresund, som de fylder kundeklubben med. De står også for Club BroPas’ nyhedsbrev til Øresundsbrons rundt regnet 400.000 kunder.

Det er altså Caroline og Mai man skal gå til, hvis man vil have de bedste tips.

Caroline og Mai, hvad er jeres bedste ideer til påskeudflugten?

Caroline: For svenskere, som skal til Danmark, er Bakken et godt udflugtsmål, og de har netop åbnet for denne sæson. Og Tivoli, selvfølgelig. De arrangerer påskefest med blandt andet æggejagt.

Mai: Danskerne skal helt sikkert tage til Skånes Djurpark. De tilbyder også æggejagt, og andre sjove aktiviteter.

Caroline: Cisternerne i København er spændende. Det er gamle, underjordiske vandcisterner, som en gang rummede 16 millioner liter vand, og nu er et museum. De åbnede fornyligt, og er nu udsmykkede med en vild japansk installation.

Mai: For kunstinteresserede danskere er kunstrunderne i Skåne helt klart også super interessante. På Østerlen liggerne kunstnernes atelierer tæt. De åbner hvert år op for offentligheden under påsken, så man kan komme ind og se en masse spændende kunst. I nordvestskåne arrangeres der også kunstrunder med en samlet udstilling på Konsthallen i Landskrona. Der er masser af åbne caféer og restauranter, og det plejer at være rigtig fint.

Caroline: For kunstinteresserede svenskere er der også Arken, hvilket vi i høj grad kunne mærke sidste år. Sidste påske besøgte svenskere også de store familidestionationer som, ud over de allerede nævnte, er Den Blå Planet og ZOO. Det kommer vi nok også til at se i år. Svenskerne er i øvrigt også glade for at bo på hotel i Danmark.

Mai: Danskerne var glade for at tage på spa, spise på restaurant og klare madindkøb i Sverige sidste år, og det er selvfølgelig stadig gode tips.

 

Tekst: Sanna Holmqvist