Næste portal er i gang: Fem spørgsmål til Håkan Kiendl, chef for Betalingsanlægget

Hvad er det I laver i betalingsstationen?

For nogle uger siden blev den nye portal monteret på nordsiden, i retningen mod Danmark. Den 6-8. marts er det blevet tid til at montere portalen på sydsiden, i retningen mod Sverige.

Hvilken funktion har de nye portaler?

De indeholder blandt andet et nyt højteknologisk video/VDC-system til identificering af køretøjer. På sigt bliver det muligt at anvende nummerpladeaflæsning, så kunden slipper for at have en bizz. Alle baner får samme teknik. Kunderne kan altså selv vælge mellem flere baner og vi kan vælge hvilken bane som er bedst at lade til eksempel lastbiler køre i. Det giver større kapacitet og hurtigere passage gennem betalingsanlægget.

Hvordan kommer monteringsarbejdet til at forløbe?

Arbejdet kommer så vidt muligt til at foregå udenfor myldretiden, for at genere for kunderne mindst muligt. Siden lukker vi fire baner ad gangen, for at montere tre ben og en overligger, altså taget som ligger på benene. Til sidst har vi en portal over ni baner, hvilket er det vi skal have i det nye system.

Er det nødvendigt at ombygge lige nu, hvor passagen i forvejen bliver sænket af grænsekontrollen?

Udskiftningen af udstyr på broen gør vi i takt med, at det gamle har nået deres tekniske levetid. Nu er det blevet tid til at udskifte betalingsanlægget. Og ja det er meget der sker på én gang. Men grænsekontrollen bestemmer vi ikke over og vi ved ikke hvor lang tid det kommer til at være der.

Mærker I irritation fra kunderne?

Mit indtryk er, at de fleste ved hvad det er vi gør og hvorfor vi gør det. Selvom det kan opleves rodet med så stor en ombygning. Det er derfor vi så vidt muligt, planlægger arbejdet uden for myldretiden og lukker så få baner som muligt. Vi håber at vores kunder ved, at når vi er færdige, så kommer det nye system at forbedre rejsen for dem. Så på lidt længere sigt er ombygningen til kundernes fordel.

 

Fotos fra monteringen af ny portal på den nordlige side

Tekst og billeder: Sanna Holmqvist