En bro som går direkte ned i havet…?

Det her billede er et af de mest publicerede af Øresundsbron. Det forstår man godt, det er et flot billede, men også spektakulært: det ser ud som om broen går direkte ned i havet.

Billedet er taget i 2002 og viser Øresundsforbindelsen/Øresundsbron, som åbnede i år 2000. Den forbinder Sverige og Danmark. Forbindelsen består af en otte kilometer lang bro som via den kunstigskabte ø Peberholm, går over i en fire kilometer lang tunnel. Man har bygget både en højbro og en tunnel, da forbindelsen ligger meget tæt på Københavns Lufthavn og da store skibe ikke kan sejle under broen. Derfor kan de i stedet passere Øresund via sejlrenden over tunnelen.

Det er Peberholm der vises på billedet.

Den kunstigskabte ø Peberholm blev bygget for at skabe fast grund mellem broen og tunnelen. En ring af store sten blev lagt ud og man fyldte sidenhen ringen med materialer fra havbunden, som blev gravet op i forbindelse med opførelsen af broen.

På billedet er Peberholm meget kold og stenet. Men over tid har flora og fauna vokset frit frem, uden indvirkning af mennesker. Det har skabt en unik natur, som har skabt stor interesse fra internationale biologieksperter.

Hver dag kører næsten 70.000 personer over Øresundsbron i bil eller tog.

Billedet er taget af Jan Kofod Winther, Øresundsbron (copyright Øresundsbron).

Læs mere om Øresundsbron 

Download brochuren ”Øresundsbron og regionen 15 år