24 millioner passager på 10 år gør EasyGo til en succes

Rejs gennem Europa, og brug din sædvanlige bizz til at betale i alle betalingsanlæg. Det er ideen bag EasyGo, som nu fylder 10 år. Indtil videre består samarbejdet kun af nogle få lande, men planen er at udvide.

EasyGo er et samarbejde mellem vejoperatører, som gør rejsen gennem Europa nemmere. Tanken er, at man skal kunne anvende det samme betalingsmiddel til alle betalingsveje.

Nu fylder EasyGo 10 år, men målet om at være udbredt til hele Europa er endnu ikke opnået. I dag er Skandinavien og (for nogle køretøjstyper*) Østrig med, men der arbejdes på at få flere lande med i samarbejdet.

Det fungerer på denne måde: Hvis du har en ØresundBizz, indgår tjenesten EasyGo Basic. Det betyder, at du med dit køretøj* kan bruge din bizz til at betale på alle veje, broer og tunneler samt udvalgte færgeruter i Norge, Sverige, Tyskland og Danmark.

EasyGo er den første betalingsløsning af sin slags, der går på tværs af internationale grænser i Europa. De første planer for samarbejdet tog form i 2004, under byggeriet af Svinesundbroen mellem Sverige og Norge.  Senere gik norske Statens Vegvesen og svenske Transportstyrelsen med, sammen med danske Sund & Bælt, som står for Storebæltsbroen, samt svensk-danske Øresundsbro Konsortiet, som varetager Øresundsbron. De fire parter startede EasyGo i 2007. ASFINAG i Østrig* indgik i samarbejdet i 2009.

Dialog med nye partnere
Samarbejdet er blevet en stor succes. 24 millioner EasyGo-transaktioner, svarende til 700 millioner EUR, er blevet gennemført i løbet af de seneste 10 år.

– EasyGo er et fantastisk system, som gør det nemmere at rejse. Hver dag nyder vores kunder godt af at kunne køre gennem betalingsanlæg i hele Skandinavien uden at skulle standse, siger Göran Olofsson, chef for leverance ved Øresundsbro Konsortiet.

EasyGo vil nu gerne lokke flere europæiske aktører med i samarbejdet. Der er allerede gjort vigtige tiltag, blandt andet via tekniske tilpasninger for vejoperatører inden for EETS-samarbejdet (European Electronic Toll Service).

– Vi er lige nu i dialog med flere europæiske lande om at udbygge EasyGo-servicen, siger Mogens Hansen, finansdirektør ved Sund & Bælt Holding og formand for EasyGo’s styregruppe.

 

For mere information
Göran Olofsson, chef for leverance, Øresundsbro Konsortiet, tlf. +45 33 41 60 00

Mogens Hansen, finansdirektør, Sund & Bælt Holding, tlf. +45 33 93 52 00

Læs mere på easygo.com

*Lastbiler på over 3,5 ton skal bruge tillægstjenesten EasyGo+, som ikke varetages af Øresundsbro Konsortiet. Derefter kan de køre gennem Østrig.