Ny portal ved at være på plads i betalingsanlægget

Der er nok ikke nogen, der har overset, at der sker ting og sager i betalingsanlægget. Tålmodige kunder har krydset mellem lukkede baner og graverender. Mange har sikkert undret sig over, hvornår forstyrrelserne er overstået. Det, der er foregået, er et omfattende arbejde med at etablere en ny portal, som Fokus Øresund har fortalt om tidligere. Portalen skal kunne håndtere nye og moderne betalingsløsninger, som eksempelvis nummerpladeaflæsning.

I mandags var der et ekstra stort postyr, da den nye portal blev samlet.

Fokus Øresund har talt med Johan Nord, projektleder i anlægsenheden:

Hvad foregik der egentlig i mandags?
Vi monterede to tredjedele af portalen på nordsiden (retning Danmark). Den sidste tredjedel blev monteret i løbet af tirsdagen. Arbejdet på området gik ud på at skrue portalens forskellige, fabrikerede dele sammen. Ved levering var portalen allerede udrustet med alle kabler og udstyr, som skal til for at teknikken fungerer.

Hvad er næste skridt i projektet?
Der skal monteres 42 kameraer i portalen, og de skal indstilles med millimeterpræcision, så de kan aflæse køretøjerne korrekt. I uge 10 monterer vi portalen på sydsiden (retning Sverige). Når begge portaler er på plads, og vi har genetableret trafikheller, autoværn og lignende, foregår resten i vores computersystemer. Med enkelte undtagelser er al software færdig, så vi skal kun i gang med at teste det hele.

Hvornår er projektet færdigt, og holder I tidsplanen?
Det nye system skal ifølge tidsplanen stå klart den 19. april 2017, og det kommer vi til at nå. Der er mange ting, som stadig på plads, men det når vi. Efter den 19. april 2017 begynder vi prøvedriften, så vi kan sikre stabiliteten i systemet, og få alle rutiner på plads i organisationen.

Har ombygningen givet rod i betalingsanlægget?
Det er givetvis ikke gå ubemærket hen, at vi har gennemført et omfattende arbejde i betalingsanlægget. Vi beklager, at det i perioder har medført kø og ventetid, men det er uundgåeligt, da vi at nødt til at spærre baner for at kunne støbe betonfundamenterne. Fundamenterne er otte meter lange, to meter brede, en meter dybt, og vejer cirka 50 ton per styk.

Johan Nord, projektleder i anlægsenheden