Nu begynder ombygningen af betalingsanlægget

Flere fartbump og en ny portal til betalingssystemet – nu begynder ombygningen af Øresundsbrons betalingsanlæg.

I april kunne Fokus Øresund fortælle, at betalingsanlægget skal bygges om. Formålet er at forbedre og modernisere betalingsløsningerne, og dermed sikre mere smide gennemfarter. Samtidig installeres der flere fartbump i retning mod Danmark.

Det betyder i praksis, at der bliver etableret en ny portal over vejbanerne. I oktober begynder gravearbejdet, så det bliver nu synligt for billisterne, at der sker noget.

– Den nye portal vil blive forankret i betonfundamentet, som graves ned i jorden. De er store, 6×9 meter, som der skal graves en del, siger Johan Nord, projektleder ved Øresundsbro Konsortiet.

Portalen skal holde oppe af fire piller, og dermed skal der graves fire steder. Der vil ikke blive lukket mere end en eller to vejbaner af gangen, og der kommer til at være en portal i både retning Sverige og Danmark.

Ombygningen afsluttes i april 2017.

– Derefter skal det nye betalingssystem testkøres i et år, parallelt med at det gamle fortsætter. Først i 2018 vil blive gamle system blive helt erstattet, fortæller Jacob Bang Norengaard, teknisk chef i betalingsanlægget.

 

Tekst: Sanna Holmqvist
Billede: Øresundsbro Konsortiet