Danskere og svenskere rejste rekordmeget i sommer

Der blev sat flere rekorder på Øresundsbron, og interessen for attraktioner og destinationer på den anden side af sundet stiger. Det viser danske og svenske rejser over Øresundsbron i løbet af sommeren 2016.

Sommeren er højsæson for bilture over Øresundsbron. De daglige pendlere er selvfølgelig ikke helt så frekvente i ferietiden, men til gengæld er fritidstrafikken langt mere intens. Samlet set indebærer det en del mere trafik end resten af året.

Hvert år laver Øresundsbron en opgørelse over sommertrafikken over broen, og ser nærmere på, hvad folk har valgt at lave på den anden side af sundet.

I løbet af sommeren 2016 har danskere og svenskere i højere grad end tidligere valgt at rejse på ferie over sundet, og på Øresundsbron har det medført flere nye rekorder. I juli blev der sat rekord for antal passerede køretøjer på et døgn, da hele 31.483 køretøjer kørte igennem betalingsanlægget den 30. juli. På årsgennemsnit passerer der cirka 20.000 køretøjer i døgnet. I juli blev der også sat månedsrekord, da der blev kørt 834.534 ture i løbet af hele måneden. Samtidig blev der også sat rekord for antal nye BroPas-kunder, da 10.000 husstande valgte af tegne en fritidsaftale.

Biltrafikken steg med 6,3 procent i juni, 3,8 procent i juli og 5,9 procent sammenlignet med samme måneder sidste år.

Familieudflugter og madindkøb
Hvad laver svenskere og danskere så, når de kører over og besøger hinanden?

Det kan man få en indikation på, når man ser på de tilbud, som bruges i kundeklubben Club BroPas. Her er de traditionelle destinationer stadig i top. Svenskerne besøger de store attraktioner i Københavnsområdet: Bakken og Tivoli. Og så er rabatten på parkering i Kastrup Lufthavn også populær.

Danskerne fokuserer på madindkøb og hotelovernatning, men tager også på familievenlige udflugter til Skånes Dyrpark og Tosselilla Sommerland.


Tekst: Sanna Homqvist