Flere fleksible fartbump i betalingsanlægget

Nu installeres Actibump i samtlige baner i retning mod Danmark.

De fleksible fartbump Actibump ser ikke ud af noget særligt, som de ligger der i fire baner i betalingsanlægget, og mest af alt bare ligner en metalplade. Men hvis en bil kører igennem banen hurtigere end tilladt, åbner fartbumpet en lille kant, som føreren af bilen kommer til at mærke. Holdes den tilladte hastighed, sker der intet. Det er det smarte ved bumpet, som sørger for at kun dem, der kører for hurtigt, oplever fartbumpet, og ingen andre.

Fartbumpet blev installeret i fire bizz-baner i 2014. Siden er antallet af kørsler med for høj hastighed mindsket med op til 95 procent. Det har øget sikkerheden for kunderne, og arbejdsmiljøet for personalet, som arbejder i betalingsanlægget.

Nu installeres fartbumpet i samtlige baner i retning mod Danmark. Det sker i forbindelse med ombygningen af betalingsanlægget.

– Alle køretøjer kommer til at kunne køre i alle baner efter ombygningen. Det på den måde behøver pendlere ikke at blive klemt ind i de fire baner, som er åbne for køretøjer med bizz, som det er i dag. Det vil minimere køerne i myldretiden, fortæller Johan Nord, projektleder for ombygningen af betalingsanlægget.