Godt første kvartal for broen

Der kører flere busser, taxa og udlejningsbiler på Øresundsbron, men grænsekontrollen har påvirket trafikudviklingen. Det viser den første delårsrapport for 2016.

– Indtil videre har der været mere trafik, men på længere sigt gavner grænsekontrollen ikke konsortiet. Tværtimod, mener Øresundsbro Konsortiets administrerende direktør Caroline Ullman-Hammer.

Øresundsbro Konsortiet udgiver sine finansielle rapporter fire gange om året, og i slutningen af april var det tid til at opsummere første kvartal 2016. I rapporten bekræftedes det billede, som konsortiet har haft i et stykke tid, og som Fokus Øresund tidligere har kunnet fortælle om. Biltrafikken stiger, hvilket i sig selv ikke er noget nyt. Det har den gjort med 3-4 procent årligt de seneste år, som konsekvens af fremgang inden for fritidstrafikken. Men at erhvervstrafikken nu stiger markant, er en ny tendens. Der kører flere udlejningsbiler, taxaer og busser over broen end tidligere, hvilket skyldes grænsekontrollen.

– Arbejdsgivere finder løsninger, som de kan tilbyde deres pendlende medarbejdere fra Sverige. Flere vælger også at køre i taxa. Vi tror, at der er mange taxakørsler til og fra Copenhagen Airport, siger Caroline Ullman-Hammer, administrerende direktør hos Øresundsbro Konsortiet.

Caroline Ullman-Hammer mener, at selvom en øgning i trafikken altid er positivt, så gavner grænsekontrollen reelt ikke Øresundsbron. Situationen er mere kompliceret end som så. Grænsekontrollen har gjort det mere besværligt at rejse med tog. Først og fremmest gælder det pendlerne, som nu må forvente en betydeligt længere rejsetid. Samtidig går togene nu kun hver 20. minut, mod hver 10. minut tidligere.

– Broens rolle som regionsbyggende indebærer, at man let og effektivt skal kunne rejse i både bil og tog. Hvis bevægeligheden over sundet hindres, er det en trussel mod regionens udvikling, og det er ikke godt for nogen i længden. Desværre har antallet af flytninger over sundet aldrig været så lavt som nu, siden broen åbnede.

Fritidstrafikken med BroPas steg med 12,8 procent sammenlignet med samme periode sidste år. En del af den stærke øgning hang sammen med, at påsken i år faldt i første kvartal, modsat sidste år, hvor den lå i andet kvartal. Skærtorsdag kørte mange danske familier over sundet og shoppede, da det er en fridag i Danmark, mens det er en almindelig hverdag i Sverige. Det er den slags forskelle, der er med til at drive interessen for at rejse over broen.

– Vi satser meget på fritidsmarkedet, og har en fin fremgang med SmutTursrabatten, samt aktiviteter og tilbud i Club BroPas. Det giver resultater, specielt i København, der er en meget attraktiv by for turister. Man har i høj grad satset på at kunne tilbyde fine turistattraktioner, siger Caroline Ullman-Hammer.

Læs mere i Øresundsbro Konsortiets kvartalsrapport

Sådan har grænsekontrolleen påvirket regionen – kommentarer fra aktører i regionen.