Festivaler i Øresundsregionen

For mange er sommeren synonym med festivaler. Nogle lokkes af musikken, mens andre bare vil ud og nyde friheden, som indfinder sig, når man er på festival. Måske er du selv i festivalhumør denne sommer? I så fald kommer her nogle tips til festivaler, som du kan besøge, på begge sider af sundet.

Svenske festivaler

Sweden Rock Festival
Hvor: Norje (udenfor Sölvesborg)
Hvornår: 8. til 11. juni

En af Sveriges største festivaler, som hvert år lokker 30.000 rockentusiaster. Sweden Rock har fokuseret på ældre rockmusik, og besøges derfor af alt fra nostalgiske voksne og pensionister, til unge, nyslåede rockfans. I år er de største trækplastre Slayer, Twisted Sister og Queen.

Mossagårdsfestivalen
Hvor: Veberöd
Hvornår: 17. til 19. juni

I den lille by Veberöd finder vi en af Sverige hyggeligste økofestivaler. Udover at kunne byde på et omfangsrigt program for både børn og voksne i et naturskønt område, så er selve festivalen helt økologisk. Ikke nok med, at maden er økologisk – selve scenerne er bygget i træ, og hele strømforbruget er produceret i nærområdet.

Svedala Sommarrock
Hvor: Svedala
Hvornår: 14. til 16. juli

Den klassiske skånske festival, beliggende på Svedalabadet, har en festivalhistorie, som strækker sig hele vejen tilbage til 1987. Her har mange svenske kunstnere spillet deres første guitarakkorder. I år får de blandt andet besøg af Miriam Bryant, Backyard Babies, Molly Sandén, samt festivallens bestandige husgud: Danne Stråhed.

Malmöfestivalen
Hvor: Malmø
Hvornår: 12. til 19. august

En af Sveriges største gadefestivaller, som år efter år kan bryste sig af at være en ganske gratis musikfest. I en hel uge åbnes Malmø by op, og fyldes til randen med besøgende, når aktuelle kunstnere blandes med jazztelte og danseorkestre. Her kan du også opleve gourmetudfoldelser fra alle verdenshjørner.

 

Danske festivaler

Distortion
Hvor: København
Hvornår: 1. til 5. juni

En af Danmarks største gadefestivaller kickstarter den danske festivalsommer ved at forvandle store dele af København til dansegulv. I løbet af fem dage arrangerer Distortion store gadefester med kunstnere på udvalgte steder rundt omkring i byen. Der arrangeres samtidig mere end 100 forskellige små gadefester i perioden, som er helt gratis at deltage i.

Copenhell
Hvor: København
Hvornår: 23. til 25. juni

Copenhell kan nok bedst beskrives som Danmarks svar på Sweden Rock. Her samles rockfans for at nyde hård rock fra både nye og gamle rockstjerner. I år kan du opleve kunstnere som Scorpions, Alice Cooper og Black Sabbath, som spiller en af deres sidste koncerter nogensinde.

Roskilde Festival
Hvor: Roskilde
Hvornår: 25. juni til 2. juli

Ophavet til alle nordiske festivaler. Siden 1971 er mennesker i alle aldre valfartet til Roskilde, som i perioden besøges af mere end 130.000 gæster, og dermed forvandles til Danmarks femte største by. I år kan man blandt andet se Neil Young, Red Hot Chili Peppers og New Order.

Smukfest
Hvor: Skanderborg
Hvornår: 3. til 7. august

Smukfest är även den en klassisk dansk festival som började med en liten scen under 80-talets begynnelse men som numera kan stoltsera med att vara en av Danmarks största festivaler. Festivalen blandar modernt med äldre musik där bland annat artister som Rihanna och Sting gästar under den här festivalsommaren.

Smukfest er den klassiske danske festival, som begyndte med en lille scene i starten af 80’erne, men som nu kan prale af at være en af Danmarks største festivaler. Festivalen blander moderne og ældre musik, hvor kunstnere som Rihanna og Sting kommer forbi denne festivalsommer.