Ny trafikprognose skruer forventningerne til 2030 ned

En lavere udvikling inden for pendlertrafikken, men stærkere øgning inden for fritids- og fragttrafik end tidligere prognoser har vist. Det er forventningerne til trafikudviklingen på Øresundsbron frem til 2030, viser en ny prognose, som Øresundsbro Konsortiet har fået udarbejdet.

Øresundsbro Konsortiet udgiver en ny prognose for forventningerne til motorvejstrafikkens udvikling frem til år 2030. Den tidligere prognose blev udgivet i 2011. Siden da er der kommet flere faktorer, som nu inddrages i prognosen.

– I tidligere prognoser har vi regnet med, at den store udvikling skulle ske inden for pendlertrafikken, som var på sit højeste i årene 2005 til 2008. Men finanskrisen medførte, at pendlertrafikken gik ned. Det påvirkede trafikudviklingen helt frem til 2013, siger Karsten Längerich, chef for privatmarkedet ved Øresundsbron, og ansvarlig for prognosen.

Pendlingen er øget igen, men ikke så markant, at den kan leve op til de tidligere forventninger. Den nye prognose beregner, at 27.800 køretøjer passerer broen hver dag frem til 2030. Antallet af rejsende i tog beregnes til 46.000 per døgn. Prognosen fra 2011 regnede med 35.000 køretøjer per døgn, og 49.000 togrejsende per døgn i år 2030.

Prognosen tager udgangspunkt i hvordan den regionale udvikling inden for bolig- og arbejdsmarked forventes at udvikle sig de kommende år. Samtidig spiller nationaløkonomiske faktorer for Sverige og Danmark ind. Sveriges import og eksport har stor betydning for fragttrafikkens udvikling.

– Prognosen beskriver en meget stærk udvikling inden for fragttrafikken, eftersom den øger generelt i vores omverden. Flere varer transporteres på et fortsat billigt fragtmarked.

Fritidstrafikken kommer også til at øge markant, ifølge prognosen.

– Fritidstrafikken er den kategori, som vi på Øresundsbron selv kan påvirke via prissætning, tilbud og markedsføring. Den er øget stabilt de seneste år, forklarer Karsten Längerich.

Selvom prognosen beskriver en mere forsigtig udvikling, er der ingen grund til at være urolig for det finansielle resultat.

– Pendlerne betaler den laveste pris, så det medfører ikke en væsentlig lavere indtægt i forhold til den tidligere prognose.

De lån, som finansierede byggeriet af broen, beregnes nu til at være tilbagebetalt i år 2034.

Link: Trafikprognose 2015 – forventninger til trafikkens udvikling på Øresundsbron

Bemærk: Grænsekontrollens eventuelle effekt er ikke medregnet i prognosen. 

 

Tekst: Sanna Holmqvist