Graduateland – en one-stop-shop for virksomheder og nyuddannede

Juryen i Øresunddirektbusiness Award 2015 har nomineret tre virksomheder fra Øresundsregionen til årets pris. Den vindende virksomhed bliver udpeget på ”Øresund Business Meeting” den 12. november. De nominerade er: Jayway, Räckesbutiken og Graduateland, en digital one-stop-shop för företag og studerende.

Den danske virksomhed Graduateland driver karriereportaler på universiteter for at hjælpe virksomheder med at komme i kontakt med det rette segment af studerende og nyuddannede. For de studerende giver portalerne et overblik over karrieremuligheder, både lokalt og internationalt. Det har de succes med, og Graduateland er derfor nomineret til Øresunddirektbusiness Award.

Patrick Lund er en af grundlæggerne af Graduateland, som sammen med sine kolleger så, at der var et behov for en forbedret karriereportal på Copenhagen Business School.

– Det hele udsprang af CBS, der havde en karriereportal for de studerende, men den manglede et større, internationalt overblik. Så vi fik ideen til at udvikle Graduateland, siger Patrick Lund.

– I dag samarbejder vi med 25 universiteter om skræddersyede karriereportaler. De studerende opretter sig via universitetets portal, som en satellitportal, og kommer derfra ind på Graduateland. Vi optimerer deres ansøgningsprofil og præsenterer den flot.

Er der stillinger nok til de unge, der er færdige med deres uddannelser?

– Der er rigtig mange stillinger, især hvis man tager udlandet med, også Øresundsregionen. Omvendt er der også mange ansøgere til de samme stillinger, kan vi se. Der er bestemt en efterspørgsel, siger

Hvor vil de unge fra Øresundsregionen gerne arbejde?

– Vi har set på, hvad de studerende især søger på, og det er interessant at se, at svenskere helst vil til Danmark, og derefter til Storbritannien, Norge og Tyskland. Mens de unge danskere prioriterer Storbritannien og derefter Sverige og Tyskland.

– For danskerne der er ude efter et job, er Sverige ikke kun Skåne, men hele Sverige. Hvis de vil studere, så er det derimod Sydsverige med Lund og Malmø, de prioriterer. Der er også flest fremtidige karriere- og jobmuligheder i universitetsbyer som Lund.

Hvad betyder Øresundsregionen for jer?

– Vi har rigtigt meget ud af at have base her i Øresundsregionen, og Danmark og København var det mest oplagte sted at starte for os. Men jeg synes at det fine ved Øresundsregionen er, at Sverige er utroligt tilgængeligt. Det er nemmere for os fra København at tage til et møde i Malmø eller Lund, end at tage til Aalborg.

– Når man skal starte virksomhed er Danmark ikke et stort marked. København er et fint sted, men man har brug for et større marked. VI begyndte med Lunds Universitet, som tog imod vores idé, og derefter tog det fart. Vi har åbnet kontor i Stockholm, fordi der var en forventning om, at hvis vi ville have kunder og ind på markedet dér, så skulle vi også have en mand på stedet, så vi åbnede et salgskontor i Stockholm. Det er svært at dække fra København.

Hvordan har virksomhederne taget imod Graduateland?

– Vi har kunder i hele Europa, og Graduateland bragte 750 nye stillingsopslag alene i oktober, det var en stigning på 50 %. Der er virkelig kommet gang i det efter sommerferien, siger Patrick Lund.

– Graduateland er målrettet studerende på tværs af hele netværket – hvis en virksomhed søger en økonomistuderende fra CBS, så finder de ud af, at de lige så godt kan tage en fra Malmø eller Lund. Vi vil gøre Graduateland til en one-stop-shop for alle, og dermed kan flere virksomheder komme bredere ud til studerende og jobsøgende, siger Patrick Lund.

Tekst: Nils Francke