Rekordsommer på Øresundsbron

Trafikrekord per døgn og per måned, samt rekord for antal nye fritidsaftaler på en måned. Sommeren 2015 blev rekordernes sommer.

Sommeren er højsæson på Øresundsbron, hvor fritidsrejsende udgør en større andel af trafikken end på noget andet tidspunkt af året. 2015 blev ingen undtagelse, tværtimod. Rekord efter rekord er blev overgået denne sommer.

Lørdagen den 18. juli blev der sat en nyt døgnrekord på Øresundsbron, da 30.955 køretøjer kørte over broen. Tidligere var rekorden på 29.192 biler på et døgn (til trods for, at der var togstrejke i 2014). Den tidligere rekord var 28.894 passager på et døgn.

I hele juli måned kørte 803.900 biler over broen, hvilket også er en månedsrekord.

Og det bliver ved. Juli var også rekord for antal nye BroPas-aftaler for fritidskunder på en måned. Det betød 8.215 nye BroPas-kunder i juli. Totalt har Øresundsbron nu 355.000 BroPas-kunder.

I løbet af juni og august passerede 650.000 over broen med BroPas.

At dansker og svenskers interesse for at tilbringe fritiden på den anden side af Øresund, bliver ved med at stige, ligsom den har gjort under en længre tid. Det er meget positivt, mener Fredrik Jenfjord, salg og markedsdirektør hos Øresundsbro Konsortiet.

– Det er godt for erhvervslivet, men også for at mødes og lære om hinandens lande, danskere og svenskere i mellem. Adgangen til et rigt og varieret udbud af kultur, sport, begivenheder, friluftsliv og andre fritidsaktiviteter på begge sider, bidrager til at skabe en Øresundsregion, som er attraktiv for folk at bo i.

Hvad har de fritidsrejsende så lavet, når de har kørt over sundet? Et kig på de valgte rabatter giver et indblik i destinationerne. Øresundsbrons fritidskunder lokkes primært af de traditionelle udflugtsmål. Svenskere tager gerne til Tivoli, Bakken, BonBon-land og Den Blå Planet. Danskere har besøgt Emporia, Skånes Djurpark og Tosselilla.

Men svenskere og danskere finder også rejsemål udenfor de traditionelle mål. I København har Konditori Marie Antoinette blevet en ny favorit for svensker. For de lidt mere eventyrlige danskere, er det Tykarpsgrottan i Skåne der trækker besøgende.