Bedre mobildækning på broen

Siden juli er risikoen for afbrudte mobilopkald på turen over Øresundsforbindelsen faldet, takket være ny antenneteknologi.

I april fortalt Fokus Øresund om et nyt projekt, som skal sikre bedre mobildækning på hele Øresundsbron.

Mange rejsende over broen har igennem årene oplevet afbrudte samtaler og dårlig dækning på forbindelsen. Disse problemer skyldes, at telefonmaster inde på land i både Danmark og Sverige har konkurreret med hinanden.

Forbedret teknik skal sikre en bedre oplevelse af dækningen i et nyt projekt, som Øresundsbro Konsortiet startede i april. Johan Nord, projektleder fra Øresundsbrons anlægningsafdeling, forklarer:

– Vi installerer flere små master på forbindelsen, og forbedrer samtidigt funktionen, så du altid er forbundet til den nærmeste basestation. På den måde vil kommunikationen forbedres for brugerne. Dækningen vil også blive bedre, og samtaler vil ikke blive afbrudt når du eksempelvis kører ned i tunnelen.

Og hvordan er det så gået med projektet? I juli måned blev den nye teknik installeret. Siden har bilister rapporteret, at man nu kan føre mobilsamtaler over hele forbindelsen uden afbrydelser. Øresundsbrons egne målinger viser også en tydelig forbedring, både for bilister og rejsende med tåg. Men der er stadigvæk forbedringer at komme efter inde på fastlandet, hvor nogle mobilanlæg stråler lidt for stærkt ud over sundet og broen, hvilket risikerer at forstyrre mobiltrafikken. Arbejdet bliver udført sammen med mobiloperatørerne, og forventes at fortsætte i den kommende tid.

For nogle vil der stadigvæk være problemer med mobildækningen, alt efter mobiloperatør.

– Forbedringen gælder kun for de operatører, som har aftaler med en operatør i det andet land om at overdrage aktive samtaler. Øresundsbron har ikke mulighed for at tvinge operatørerne på dette punkt, siger Johan Nord.

Det er vigtigt, at man observerer at Danmark og Sverige har forskellige love om brug af mobiltelefoner under bilkørsel.

Læs tidligere artikel: Ny teknologi skal give bedre mobildækning på Øresundsforbindelsen