Øresund Business Meeting på Malmø Live

Trængsel og høj stemning. Sådan kan den svenske udgave af Øresund Business Meetings morgenmøde bedst beskrives. Mødet af fuldt booket på kun to dage.

Morgenmødet var så fyldt, at der måttes hentes ekstra stole ind, da Øresund Business Meeting slog dørene op på Malmø Live tirsdag morgen. Den store interesse var forventet. Da der blev sendt invitationer ud til mødet, tog det kun to dage at fylde alle pladser.

Men alle tilmeldte fik plads, og stemningen var høj. Erhvervsfolkene hørte fra Invisio, Utmaningarnas Hus (Udfordringernes Hus), Nordea Masters og Limhamns Bryggeri, som delte ud af deres erfaringer med at gøre forretninger på den anden side af sundet. Temaet var ”Kunsten af lykkes,” og rådene var meget konkrete.

– Sørg for at have et godt produkt, og vær beredt på at arbejde hårdt, sagde Peter Maack fra Limhamns Bryggeri, som skabte en øl med navnet Limhamn-Dragør, opkaldt efter den gamle færgerute, og etablerede et samarbejde med et bryggeri i Dragør.

– Man skal være forberedt på, at der ikke så noget, de første gange man tager over. Man deltager på netværksmøder, og kigger lidt ned i gulvet, og føler sig lidt malplaceret. Men efter noget tid, begynder mulighederne at vise sig, og så handler det om at tage fat, sagde Olle Sjölund fra Utmaningarnas Hus i Malmø.

Deltagerne lyttede, og tog rådene til sig.

– Det er et godt mix af forskellige talere, synes jeg. Mødet er vældig inspirerende, sagde Åsa Bilsson fra World Trade Center. Hun deltog på morgenmødet sammen med Yvonne Paulsson fra Yvonne Paulsson Consulting.

Ebba Järrud og Anna Randow fra Elite Plaza Hotel

Blandt deltagerne blev der talt lige så meget om talerne som om Malmø Live, hvor mange var for første gang.

– Det er en god isbryder. Næsten alle er her for første gang, så lokalerne bliver et nemt samtaleemne. Det er et fantastisk sted, med både konference, koncerthus og hotel, sagde Anders Granfelt fra HiQ.

Anders Granfeldt fra HiQ

Anders Granfeldt fra HiQ

– Malmø Live er rigtig godt for Malmø. Det hjælper til at med at styrke Malmøs varemærke som konference- og eventby. At flere turister og konferencer lokkes hertil, gavner hele hotelbranchen. Vi andre må sørge for at vi også fastholder et højt niveau, så vi får glæde af det, men det er godt og inspirerende, sagde Ebba Järrud fra Elite Plaza Hotel.

– Jeg plejer at deltage på disse morgenmøder. Det er effektivt sted at netværke. Og så er det sjovt at være her på Malmø Live, som er virkelig fint og godt for hele byen. Nu må vi alle være med til at udvikle udbuddet her, sagde Anna Randow fra Elite Plaza Hotel.

Åsa Nilsson fra World Trade Center og Yvonne Paulsson fra Yvonne Paulsson Consulting

Åsa Nilsson fra World Trade Center og Yvonne Paulsson fra Yvonne Paulsson Consulting

Torsdag afholdtes Øresund Business Meeting i København, og den 12. november bliver det tid til det store, årlige møde for både danskere og svenskere.

 

Tekst: Sanna Holmqvist