Stenalderen graves frem i Rødbyhavn

Et 5.000-år gammelt fodspor har igen set dagens lys, sammen med et velbevaret træhegn, som har været brugt til at fange fisk. Før byggeriet af Femern Bælt-forbindelsen, er arkitekterne i gang med at udgrave fortiden udenfor Rødbyhavn.

Området har før været genstand for skellet mellem nyt og gammelt. Cirka 4.000 år før vor tidsregning boede nogle af Danmarks sidste jægere, og første bønder, netop her. Og det var her, overgangen fra en tid til en anden skete, ligesom nu.

Rødbyhavn - Udgravning

Et 5.000 år gammelt fodspor fra en svunden tid.

Tilsvarende var der ærkæologiske udgravninger før Øresundsforbindelsen blev bygget. Udgravningerne på den svenske side beskrives blandt andet i bogen “Föresundsförbindelsen. På väg mot det förflutna” fra år 2000.

Læs mere om Museum Lolland Falsters udgravninger i Rødbyhavn »