Øresund Business Meeting ser ud i fremtiden

Erhvervsfolk mødtes til morgenmøde for at teste Virtual Reality-headset, og høre om, hvordan man tør tænke nyt.

Den 17. og 19. marts var det tid til årets første Øresund Business Meetings. I løbet af foråret afholdes de i form af morgenmøder – to i Danmark og to på den svenske side – og så et større møde til efteråret, hvor både danskere og svenskere deltager.

Til møderne får deltagerne mulighed for at lære mere om, hvordan man kommer i gang med sin forretning på den anden side af Øresund.

– Der er rigtigt mange, der gerne vil i gang, men som ikke ved, hvor de skal starte. Mindre virksomheder mangler ofte både ressourcer og netværk. På vores møder får man inspiration, og skaber nye kontakter, fortæller Marie Romare, chef for erhvervsafdelingen hos Øresundsbron, som arrangerer møderne.

Marts-møderne havde temaet ”at turde tænke nyt”, og derfor kom det primært til at handle om innovation. Michael Stausholm fortalte om blyanten, der kan plantes, når man er færdig med at skrive med den. Frøet i pennen bliver eksempelvis til basilikum. Michael Stausholm startede Sprout for to år siden, og successen kom hurtigt.

– I dag sælger vi 120.000 blyanter i 50 lande. Den store medieinteresse har været det, der virkelig drev os frem. Det skyldes, at vi har en god historie, og ideen med at genanvende passer godt ind i tidsånden lige nu.

OBM2015_01_1000x500

Andre, som turde at tænke nyt, var virksomheden Räckesbutikken, som sælger glasrækværk til balkoner og altaner. Rækværk er typisk et produkt, som folk køber i en butik eller via håndværkere, da det skal prøves, måles op og monteres.

– Vi tænkte, at det selvfølgelig må være muligt at sælge rækværk på nettet. Kunderne behøver kun at måle kanterne på deres altan, og kan sagtens selv montere dem, fortalte Sisse Martsensen, markedschef i Räckesbutikken.

Hun fortalte også om, hvordan Räckesbutikken har taget skridtet over sundet, og startede gelænderbutikken.dk i Danmark. Det var svært at få danskerne med på ideen, men det går fremad, selvom det tager tid, fortæller hun.

– Vi kan mærke, at service er det allervigtigste for danskerne. Vi har hurtigt måttet lære, at en god kundeservice over telefonen er en forudsætning.

Det var dog HiQ’s præsentation af The Internet of Things, som vakte størst opmærksomhed. HiQ havde taget et Virtual Reality-headset med, som deltagerne på mødet fik mulighed for at afprøve. Det medførte hurtigt en lang kø af folk, som havde mod på at lade sig blive suget ind i det virtuelle miljø, og eksempelvis tage en helikoptertur gennem naturen.

En af dem, der ikke tøvede et sekund med at kaste sig ud i flyveturen, var Øresundsbrons administrerende direktør Caroline Ullman-Hammer.

– Hold op, hvor er det sjovt! Nu er jeg helt inde i et vandfald… Det er en fantastisk oplevelse, og tænk på de muligheder, som denne teknik giver. Det bliver rigtigt spændende at se, hvor lang tid der går, før man ser sådan noget overalt, kommenterede hun entusiastisk indefra brillerne.

Læs mere på oresundbusinessmeeting.com

 

Tekst: Sanna Holmqvist
Foto: Peter Brinch