Trafikleder Arne Wissum, TC. Foto: Stig-Åke Jönsson/Øresundsbron

Broen er i sikre hænder med nyt overvågningssystem

Trafikcenteret er hjertet i Øresundsbron. Her overvåges alle funktioner på broen og trafikken døgnet rundt, året rundt. I flere år har man arbejdet på et indføre et nyt overvågningssystem, som nu er i drift.

Der er ganske roligt på Trafikcenteret ved betalingsanlægget på den svenske side, da vi bevæger os ind. Trafiklederne er fokuseret på skærmene. Johan Nord er projektleder ved anlægsenheden. Han kan godt lide højteknologiske, teknik-tunge systemer, og overvågningssystemet er hans baby.

– Projektet begyndte i 2011, og afsluttes nu til nytår. Før sommeren begyndte vi at gennemføre de første udskiftninger, og så er alt skiftet ud i løbet af efteråret. Året forinden har handlet meget om at skrive og tegne.

Overvågningssystemet er bygget til at overvåge godt og vel 5.500 dele, som eksempelvis skilte, pumper, ventilatorer, branddetektorer og kameraer.

– Det er vigtigt, at vi i systemet kan være sikre på, at vi arbejder med korrekt information, og at vi har kvalitetssikret information til rådighed, som er vigtig for trafiklederne.

Johan Nord, projektleder ved Øresundsbrons anlægsenhed. Foto: Stig-Åke Jönsson/Øresundsbron

Johan Nord, projektleder ved Øresundsbrons anlægsenhed.

Systemet er mere kosteffektivt end det tidligere, forklarer Johan Nord:

– Hvis der eksempelvis skal skiftes ventilatorer ud i tunnelen, så er der kontakt mellem ventilatorerne og dette system. Det nye system er bygget til kontinuerligt at være under udvidelse. Det gamle system var i modsætning særdeles rodet, når der skulle udvides. Det blev kun brugt til at løse opgaven for den ventilator, der sad der fra start.

Han fortsætter:

– Folk, der kører over broen, kan ikke mærke forskel på det nye og gamle system, men for os, som arbejder med dette, vil det betyde langt bedre muligheder for at planlægge og forebygge, så der ikke opstår nye problemer. På sigt kommer der til at forbedre tilgængeligheden på broen.

På Trafikcenteret er altid bemandet af mindst to personer. I alt otte indgår otte personer i de forskellige arbejdshold. Her møder vi Arne Wissum, der er trafikleder. Han er godt tilfreds med den forenklede og moderniserede brugerflade.

Arne Wissum, trafikleder ved Øresundsbrons Trafikcenter, hvor trafikken over broen overvåges døgnet rundt.

Arne Wissum, trafikleder ved Øresundsbrons Trafikcenter, hvor trafikken over broen overvåges døgnet rundt.

– Det nye system er meget nemmere at arbejde med. Der er mere intuitive koblinger mellem de forskellige dele, som hjælper brugeren. Det er standardiseret, så alle kan gå ind og arbejde med det.

Han fortæller om de typiske problemer, der kan opstå på broen.

– Om sommeren stopper folk ind i mellem og vil tage billeder. Om vinteren kan det være problemer med biler, som går i stykker på broen, og derfor går i stå, siger Arne Wissum.

Hvis en bil stopper, ser systemet det selv, og anbefaler selv løsninger til trafiklederen. Trafiklederen kan så godkende løsningen. I dette tilfælde kan det være, at hastigheden sænkes i nærheden af den stoppede bil.

Johan Nord:

– Firmaet AcobiaFlux fra Gøteborg har stået for det overordnede system. Internt har man arbejdet med den grafiske brugerflade, da det er os, der skal bemande det og sidde foran skærmene. Man kan sige, at vores leverandør har fundet et standardprodukt til Øresundsbron, og så konfigureret og programmeret systemet, så det er tilpasset broen.

Tekst: Kajsa Jacobsson
Foto: Stig-Åke Jönsson/Øresundsbron