Danske golfspillere indtager Sverige

Den stjernebesatte Nordea Masters blev et tilløbsstykke, men danske golfspillere har meget mere appetit på Skåne. Stjernerne Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen var langt fra de eneste danske ved turneringen Nordea Masters, som blev spillet på PGA of Sweden National i starten af juni.

Den flotte bane ligger i Bara, bare et kvarters kørsel fra Øresundsbroens betalingsanlæg på Lernacken, og mange danske golfere benyttede nærheden og weekenden til at opleve golf i verdensklasse.

– Vi havde omkring 92.000 besøgende på Nordea Masters. Hvor mange danskere, der var mellem gæsterne, er svært at sige, men mit indtryk var, at der var rigtig mange, siger Marcus Dunér fra PR Event, som udover Nordea Masters arrangerer en række golf- og tennisturneringer i Sverige.

Alene gennem fordelsprogrammet Club Øresundsbron havde mange danskere købt billetter til den stjernebesatte golfturnering.

– Interessen om responsen fra sponsorer som Øresundsbroen var meget tilfredsstillende. Der var stor interesse fra danske sponsorer, og vi havde et godt samarbejde med teetime.dk og Dansk Golf Union, som begge var meget engagerede, fortsætter Marcus Dunér.

Forventer fremgang i 2014
Men danskerne vil ikke nøjes med at kigge på, de vil også selv spille på de svenske baner. Danske golfere står for halvdelen halvdelen af de greenfees, som er købt af udenlandske golfere. Det gør danskerne til den største udenlandske gruppe golfere i Sverige, tæt forfulgt af nordmændene. Til sammen står de to nationaliteter for 90 procent af greenfees købt af udenlandske golfere.


Månederne fra og med maj til og med september er ikke overrasende dem, hvor flest danskere spiller golf på svenske baner. Maj 2013 bød på dårligt vejr.

I 2013 bookede danskerne næsten 34.000 golfrunder i Sverige. Det er mange, men faktisk en smule færre end i 2012.

Årsagen til faldet er dog ikke manglende interesse, men dårligt forårsvejr, som satte sit præg på den generelle interesse for at køre til Sverige i foråret 2013. Med tanke på det smukke forår, vi lige har haft, ser SGF lyst på 2014.

– 2013 var ett mycket dåligt år på våren och det är då främst Danskar och Norrmän åker till Sverige. Vi tog aldrig igen det tappet under året. Jag räknar med att siffrorna 2014 kommer vända, siger Per Svensson, projektleder hos Svenska Golfförbundet.

Troen på et 2014 med mange danske og norske gæster på de svenske golfbaner bygger blandt andet på en markedsføringskampagne, som Svenske Golfförbundet gennemfører sammen med VisitSweden, regionale turismeorganisationer og 66 golfbaner i Skåne, Småland, Halmstad, Vestsverige og Värmland.

– Detta är andra året av denna kampanj och vår förhoppning är givetvis att det ska leda till att antalet ökar, siger Per Svensson.

Danskerne er glade for Barsebäck

Skåne ligger ligefor, når danske golfere vil prøve de svenske baner. Hele 24.544 af de 33.455 bookede greenfees i 2013 var til skånske baner. Det er næsten tre fjerdele.

Men også Jönköpig og Götaland, som dækker området mellem Göteborg, Vättern og den norsk-svenske grænse, tiltrækker mange danske golfere med henholdsvis 2.632 og 2.233 bookede greenfees.

Danskernes foretrukne golfbane i Skåne er Woodlands, der ligger ved Örkeljuna, omkring en times kørsel fra Øresundsbroen. Danske golfspillere gik i 2013 hele 2.631 runder på banen, der ligger smukt omkranset af skov. Banens tre ben med 9 huller hver hedder da også Pine, Cedar og Magnolia. Rækker appetiten til mere golf, end man kan nå på en dag, kan man overnatte i eksklusive og moderne træhytter mellem træer og søer, lige på kanten af banen.

De næste baner på listen er Barsebäck og Araslöv med henholdsvis 2.073 og 2.057 danske runder i 2013. Barsebäck ligger en halv times kørsel fra Øresundsbroen, hvor især hul 9, 10 og 11 på Masters Course byder på enestående kyst-golf med panorama-udsigter over Øresund. Araslöv ligger ved Kristianstad, en god times kørsel fra Øresundsbron, og byder på nogle overraskende hazarder i form af en lille gruppe alpacaer (!) ved hul 3.

Hos VisitSweden ved man, at danske golfere er glade for Skåne, og man forventer at se mange af dem i 2014.

– Golfsverige.dk har været vores partner på det danske marked, og vi oplever en enorm interesse fra de danske spillere. I højsæsonen har vi set en stigning på over 30 procent, målt på antal besøg og forespørgsler hos golfsverige.dk, siger Veronika Milata, golfansvarlig hos VisitSweden.

Tekst: Jesper Skjønnemand