Fartbump klar til brug

Igennem flere uger er der blevet bygget om i Øresundsbrons betalingsanlæg, og den 20. maj var nye, dynamiske fartbump klar til at blive taget i brug.

Pressen var mødt talstærkt op, da der var demonstration af de nye bump, der åbner og lukker, alt efter om bilisten kommer kørende med for høj hastighed eller ej.

Fartbumpene, der er en nyere udgave af en model, der bruges i den svenske by Linköping, er blevet installeret for at nedbringe hastigheden i betalingsan-lægget, og dermed øge sikkerheden. De fungerer ved, at en radar registrerer, hvis en bil nærmer sig med for høj hastighed. En lem åbnes få centimeter, og skaber dermed en kant på vejbanen. Kanten er synlig for bilens fører, der har mulighed for at sænke hastigheden, hvorefter lemmen går op igen, og kanten forsvinder. Det er altså op til føreren selv, om man ønsker at passere fartbumpet eller ej.

– Vores medarbejdere bevæger sig rundt imellem banerne for at hjælpe vores kunder. For dem og vores kunder udgør det en sikkerhedsrisiko, når bilerne kører for hurtigt. Så vi tror, at dette bliver en god måde at få hastigheden bragt ned, uden at de, der kører med tilladt hastighed, bliver påvirket, da de ikke kommer til at opleve fartbumpet, fortæller Håkan Kiendl, chef for betalingsanlægget.

Fartbumpet Actibump er udviklet af det Linköping-baserede firma Edeva.

Læs mere om actibump på edeva.se.