Øresundsbrons egen teknik redder skråkablerne fra korrosion

Ideen kom fra en vokstype fra bilindustrien. Nu har Øresundsbron udviklet en ny teknik til at beskytte skråkablerne – i fagsprog kaldet skråstage – mod korrosion. Uden korrosion får kabelfæstnet nærmest evigt liv, og behøver ikke udskiftning i et godt stykke tid.

– Det er en stor gevinst for miljøet, og ikke mindst en gigantisk, økonomisk besparelse, siger Lennart Emanuelsson, der har udviklet teknikken, og fået prisen Årets Overfladebeskytter 2014.

Korrosion – det vil sige skader, der opstår på en overflade af eksempelvis metal, forsages af vejret, vind, forurening, vand, salt og andet, som overfladen kommer i kontakt med – er et stort problem. Alene i Sverige regner Korrosionsinstituttet med, at korrosion koster samfundet 90 milliarder SEK om året. Derfor arbejder mange virksomheder intensivt på at udvikle nye metoder til overfladebeskyttelse. Ikke mindst hos Øresundsbron.

– Vores anlæg ligger i et maritimt miljø, og har derfor en meget højere korrosionsrisiko end andre steder. Derfor er det virkeligt vigtigt, at vi hos Øresundsbron aktivt arbejder med en overordnet strategi for langsigtet minimering af skader og risiko, på en miljøvenlig og økonomisk fordelagtig måde, siger Lennart Emanuelsson, teknikansvarlig i anlægsafdelingen på Øresundsbron.

For at give et indtryk af omfanget, så er 24.000 bolte på broens side- og midterrækværk blevet overfladebeskyttet, så de nu, ligesom selve rækværket, vil holde i cirka 50 år. 90 nøddøre ind til evakueringsgangene i tunnelen er blevet byttet ud med nye udgaver i rustfrit stål, og 45 nøddøre ind mod jernbanen er blevet malet om.

– Broens stålskelet beskyttes udvendigt med 600.000 liter maling for at beskytte mod korrosion. For at sikre overfladebeskyttelsen, er der behov for et omfattende vedligeholdelsesarbejde. Indtil nu har vi lagt cirka 60.000 maletimer i at reparere mindre rustskader, og i år forventer vi at bruge cirka 8.000 timer mere til den form for vedligeholdelse.

Men overflademaling er ikke altid nok, da det ikke kommer ind overalt. Det fik Lennart Emanuelsson til at lede efter et alternativ, Bilindustrien har jo haft succes med rustbeskyttelse, tænkte han. Så han tog kontakt til en virksomhed, der arbejder med rustbeskyttelse af biler. Et af deres produkter, hulrumsvoks, er netop beregnet til at komme helt ind i de små spalter, eksempelvis mellem plader, hvor ingen maling kan nå.

– Hulrumsvoks er afprøvet og godkendt af bilfabrikanterne, så jeg tænkte, at det også burde kunne fungere på broen.

– Der var oprindeligt en voksbeskyttelse i brug på Øresundsbrons skråkabelfæstninger. En hård voks, der krævede opvarmning for at blive flydende. Leverandørens produkt var dog ikke helt optimalt for broen, eftersom voksen krympede, når den størknede.

– Voksens beskyttende virkning mindskedes i krympesprækkerne, og det var et forfærdelig klistret og tidskrævende arbejde at skrabe alt voksen væk, når der skulle udføres lovpligtige inspektioner.

Med bilindustriens voks udviklede Lennart Emanuelsson og hans kolleger en ny voks, som de testede på Øresundsbron. Den nye teknik fungerede overordentlig godt, blandt andet fordi voksen forblev flydende, og ikke størknede. Så nu er arbejdet med at rustbeskytte skråkabelfæstningerne med denne nye teknik begyndt på broen. Det hele vil være færdigt i 2015.

– Den største gevinst er, at skråkablerne nu har mulighed for at holde for evigt. At skifte skråkabler ville være et ekstremt kostbart og kompliceret projekt, med stor forstyrrelser af trafikken til følge.

Den nye korrosionsbeskyttelse har også medført, at inspektionstiden er faldet fra 4 timer til cirka 4 minutter.

– Denne teknik er en stor gevinst for miljøet, og ikke mindst en gigantisk økonomisk besparelse. Jeg har ikke nogen tal på, hvad det præcis ville koste at skifte skråkablerne, når det blev tid til det, men det handler om et enormt beløb, som vi nu sparer, siger Lennart Emanuelsson.

Udviklingen af den nye teknik er ikke gået ubemærket hen i branchen, og ved konferencen Overfladebeskyttelse 2014 i februar blev Lennart Emanuelsson kåret om Årets Overfladebeskytter 2014 for sin ide.

Tekst: Sanna Holmqvist

Læs mere på korrosionsinstitutet.se »

Læs mere om Ytskyddskonferensen 2014 »

Læs mere om Øresundsbrons anlæg