Dynamiske fartbump ved Øresundsbron

Alt for mange kører for hurtigt igennem betalingsanlægget ved Øresundsbron. Derfor installeres der nu specielle fartbump, der kun aktiveres ved for høj fart.

– Hvis en bil kommer ind mod anlægget med for høj hastighed, sænkes en del af vejbanen et lille stykke ned. På den både er det kun dem, der kører for hurtigt, der rammes, fortæller Håkan Kiendl, chef for betalingsanlægget ved Øresundsbro Konsortiet.

I løbet af 2013 kørte fire procent af bilerne i BroBizz-banerne med over 40 km/t. Den maksimalt tilladte hastighed er 30 km/t.

– Fire procent lyder måske ikke af så meget, men man skal huske på, at der årligt passerer mere end fem millioner biler igennem BroBizz-banerne. Det bliver til cirka 200.000 biler med for høj hastighed, konstaterer Håkan Kiendl.

I løbet af maj måned skal de nye fartbump være installerede i de fire BroBizz-baner, og Håkan Kiendl har store forventninger:

– Det er en værdiful investering for os, og jeg forventer, at det vil have en god effekt. Det bliver jo bedre for alle; dels for vores kunder, som slipper for at permanente bump, og beskyttes mod ulykker, og dels for vores personale, som bevæger sig over vejbanerne, når de betjener kunderne.

Håkan Kiendl forklarer, at fartbumpene vil blive placeret ved fodgængerfeltet for personalet, efter selve bommene, i betalingsanlægget, i retning mod Danmark.

– Vi har prøvet dette Actibump-system i Linköping igennem tre år. Der kørte 70 procent at billisterne tidligere for hurtigt. Det tal er i dag nede på 17 procent, siger Marcus Raninger, der er markedsansvarlig hos Edeva AB, som sælger og vedligeholder for de nye bump.

Actibump er et selektivt, digitalt fartbump – et hastighedssænkende system – med en radar, der måler hastigheden på bilerne.

– Det er et såkaldt negativt bump, da en luge åbner i vejoverfladen. Et hjul bevæger sig cirka fire centimeter ned, hvilket nogenlunde svarer til den dybde, et hul i vejen normalt kan nå, før det bliver fyldt ud. Det kan mærkes, men er ikke skadeligt for bilen, fortæller Marcus Raninger.

– Så længe man kører med en tilladt hastighed, passerer man uden nogen form for ubehag, modsat andre fartbump, hvor hastigheden skal sænkes markant. Actibump minimerer derfor risikoen for at skabe kø.

Actibump i Linköping. Foto: Peter Brinch/Øresundsbron

Holdes hastigheden inden for det tilladte, mærker man ingenting, når bumpet passeres.

Der vil være trafikskilte, der informerer om at BroBizz-banerne er udstyret med aktive fartbump, og den tilladte hastighed.

Marcus Raninger ser opgaven hos Øresundsbron som en spændende udfordring:

– Øresundsbron er et nyt marked for os, og de er kræsne kunder, med store krav. Vores produkt blev i første omgang udtænkt til bytrafik, men med denne opgave ser vi nye, spændende muligheder ved eksempelvis lufthavne og havne.

Tekst: Kajsa Jacobssen