Erfaringer og inspiration til Øresund Business Meeting

Flere hundrede erhvervsfolk fra Øresundsregionen var samlet den 6. november, da årets store udgave af Øresund Business Meeting blev afviklet i Tivoli Congress Center. Det blev til en eftermiddag med inspiration, erfaringer og veloplagte indlæg fra nogle af regionens mest fremtrædende personligheder.

Maria Lindberg

Maria Lindberg, dobbelt verdensmester i boksning

Eftermiddagen blev sat i gang af den svenske bokser og dobbelte verdensmester Maria Lindberg, der fortalte om de udfordringer, hun har oplevet på sin vej mod toppen.

– Jeg har ikke talent for boksning. Jeg har bare arbejdet hårdt, og holdt fast i mit mål. Det handler om udholdenhed, sagde Marie Lindberg.

For 17 år siden introducerede en studiekammerat hende til boksning. Sporten blev hurtigt mere end bare en hobby, og Maria Lindberg begyndte at stille op til kampe på amatørniveau.

– Den, der ville det mest, vandt. Og jeg ville vinde.

Men den nystartede succeshistorie nåede dårligt at komme i gang, før en hjerneblødning satte en stopper for en ellers lovende fremtid, og det svenske bokseforbund udelukkede Maria Lindberg på livstid. Hun vendte tilbage til et job som civilingeniør, som det tidligere havde været planen. Tankerne om boksning var dog svære at slippe, så hun blev ved med at træne i fritiden.

I 10 år og et grundigt lægetjek senere, var Maria Lindberg tilbage. Med en tysk bokselicens i hånden, trådte hun tilbage i bokseringen, og bare et år senere tog hun titlen som WBIF-verdensmester i mellemvægt.

– Der vil altid være hindringer. Det eneste man har kontrol over, er hvordan man reagerer på det, der sker. Havde jeg vidst, at det ville tage 10 år at vende tilbage, er det ikke sikkert, jeg havde gjort det. Men jeg tog et skridt af gangen, og holdt ud, fortalte Maria Lindberg, der i 2010 vandt WIBA-bæltet, igen i en kamp over 10 runder, og dermed kunne kalde sig selv dobbelt verdensmester.

Kaspar Basse, Joe & The Juice

Kaspar Basse, Joe & The Juice

Grundideen hos Joe & The Juice er, at baren er en scene, kunderne er publikum og bartenderne er kunstneren, der i spotlyset fremfører små hverdagsmesterværker i form af friskpresset juice. Der er ikke nogen præparerede fryseposer eller vakuumpakkede varer – det hele laves direkte foran kunden.

Kaspar Basse vedkendte, at hans succesfulde koncept ikke er for alle. Det larmer lidt, når der skal kværnes flere liter frugtsaft i de store blendere, og de energiske medarbejdere er ikke nødvendigvis alles kop the. Men det er i hans øjne okay.

– Vi kan ikke være alt for alle, fortalte Kasper Basser, der hellere vil give en unik oplevelse, end at være ligesom alle de andre cafeer.

I dag kan man finde 50 forskellige Joe & The Juice-cafeer, fordelt på fire lande.

Liselotte Lyngsø

Listelotte Lyngsø, fremtidsforsker

Med afsæt i flere forskellige undersøgelser, erklærede Liselotte Lyngsø i højt tempo, at vi fremover vil se en nye måde at dyrke talenter på.

– Fremtiden handler ikke om at få mest ud af folk, men rettere at få det bedste ud af dem.
Samtidig konstaterede Liselotte Lyngsø, at stædighed fortsat vil være en vigtig ingrediens i succes. Statistisk set, vil dem, der forstår at udøve selvkontrol og være udholdende, klare sig bedst. En pointe som både Maria Lindberg og Kaspar Basse afspejlede med deres historier.

Martin Bender och Mikael Stamming, Eurovision

Martin Bender og Mikael Stamming, Eurovision

Med et kig på både erfaringer og forventninger, gav Mikael Stamming, udviklingsdirektør i Region Skåne, og Martin Bender, event- og kongresdirektør hos Wonderful Copenhagen, der er ansvarlig for Eurovision 2014, deres bud på hvordan erhvervslivet kan drage fordel af en så massiv event, som Eurovision er.

– Vi har i fire-fem år fokuseret på at trække events til Øresundsregionen. Det betyder så utrolig meget for en region. Se bare på Cannes og andre byer, der i dag er kendt for deres arrangementer. Events betyder virkelig meget, fortalte Martin Bender.

Men erhvervslivet vil også selv få mulighed for at præge og være involveret i Eurovision 2014. Det er dog vigtigt, understregede Martin Bender, at man ikke ser det som en enkeltstående begivenhed, hvor der kan sælges lidt ekstra i perioden, men rettere en mulighed for at profilere og dyrke sin profil over for omverdenen. Med op mod 120.000 billetter og tilskuere, når man inkluderer generalprøver og flere shows, der også gerne vil ud op opleve København og Skåne, er der et exceptionelt godt grundlag for at vise sig frem.

– Man skal se det som en langsigtet investering. Det er ikke bare noget, man kan tjene penge på i de dage, fortalte Martin Bender.

Tekst: Jens Genders
Foto: Peter Brinch